hellosystemout@gmail.com

Programozni mentem

Programozni mentem

Első lépés: zsetonz!

2018. október 10. - Retrurn

Általában az első lépés ugye az, hogy beadjuk a jelentkezésünket az adott iskolába!

No igen, de van egy testes nulladik!
Nem szeretek más pénztárcájában kutatni, keresni, pofátlanul megmártózni, mint érett süldő a tacsakos dagonyában, DE minden klasszikus rosszindulat nélkül(!) érdekelne, hogy kinek hogy van minimum 1 millió 250 ezer Ft-ja csak úgy, ha nem két részletben, másfél(!).*

Tudom-tudom, anyagiakról beszélni olyan, mintha a nők örömmel témáznának, hogy épp hány kilót nyomnak: abszolút tabu.
Egyfelől érthető, másfelől abszolút faszág.
30 éves vagyok, plusz mínusz pár hónap, 58 kg, plusz mínusz pár kg, és egy milkám van van plusz mínusz X ezer Ft.

money2_1.gif

Bármennyire is tabu téma ez, ha nem is fontos, szerfelett érdekes. Azért helóheló, 4-6 fizetés nélküli hónappal lesz az ember megáldva, nem árt, ha van tartaléka, egyébként nyilván kurvára bele sem vág. Számításaim szerint nekem a hat hónapra maga a lakhatás 360.000 Ft lesz, tömegközlekedés 57.000 Ft, csemege pénz meg úgy 144.000. És akkor kurvára nem vezettem még be a "szórakozás" témakört a drága jó, kihagyhatatlan "alkohol"-ról már nem is beszélve. Ez alsó hangon bizony laza 600 rongy plusz.

drunk.gif

Máris apró betűs kiegészítés a klasszikus "BÁRKIBŐL LEHET PROGRAMOZÓ" szállóigéhez: rendelkezz minimum másfél milkával, de ideális esetben máris kettővel, és sima-liba a nulladik lépés, aka.: anyagi vonal.

Én speciel szerencsés helyzetben vagyok, mert édesanyám egy szerfelett angyali lélek, ha ilyen konstruktív szabadidős tevékenységekről van szó, mint "felmondani az amúgy jól jövedelmező, teljesen kötetlen, bónuszokkal gazdagított, nyugodt közszféra létből" és belevágni valami ismeretlen fosba, ami még baszott drága is. Annyi kikötést tett, hogy "jól van kislányom, természetes, csak végezd el, tartsd el magad, tanulj és találj munkát az Isten szerelmére!"
Deal, anyukám!

Szóval megfelelő anyagi háttérrel máris elkezdhettem lemondani a biztos jövedelemmel, de nulla előre lépési lehetőséggel bíró munkahelyemtől való elszakadás gondolatával és átgondolatlan vakmerőséggel átitatott hévvel adtam is be a jelentkezésem a Green Fox-ba, hova máshova....

 

*Általánosságban elmondható, hogy az iskolák két féle fizetési lehetőséget fogadnak el:

1) Egyben: első részlet a beiratozáskor (azaz a sikeres felvételi utáni megbeszélt időpontban,  szerződés aláírásakor), majd a második részlet az első iskolai naptól számított x. napon belül. Összesen: kb. 990.000 + ÁFA (tehát PLUSZ ÁFA!!)

2) Két részletben: az első részlet ugyanúgy a szerződés aláírásakor, a második a kurzus vége után, részletekben. Összesen: kb. 1.250.000 Ft (itt is ordítva csapódik hozzá a drága jó PLUSZ ÁFA!)

3) Akadnak ösztöndíj programok is, na, de erről már aztán tényleg az adott iskola honlapján informálódj a biztos infóért :)

A bejegyzés trackback címe:

https://systemoutprintln.blog.hu/api/trackback/id/tr4714294795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

will 2018.10.15. 15:08:20

Codecool: törlesztés a garantált fizuból. Csak az életmódodat kell fenntartani. codecool.hu/kepzes/#section-12

Retrurn 2018.10.15. 16:48:57

@will: Ehhez azért tegyük hozzá, hogy a Codecool 12 hónapos tanfolyam :)
süti beállítások módosítása